EN | NL
Local search for global leaders,
global search for local executives
We move
you forward
Forward leading:
always keep the end in mind
Exceptional people
create unique value
Never give up:
creating green lights
Leaders that stand out
from the crowd

Annemarie de Bourbon de Parme

 

Annemarie heeft een uitgebreid netwerk in de journalistiek, politiek, media en het bedrijfsleven op het gebied van Consulting, Assessment, Development en Executive Search. Haar focus ligt op het adviseren over diversiteit en inclusie (D&I) op directieniveau en vrouwelijk leiderschap door middel van executive search.

 

Voordat ze bij Consultive kwam, werkte Annemarie als politiek journalist bij de Nederlandse nationale omroeporganisatie NOS in Den Haag en Brussel. Met meer dan zeventien jaar ervaring in journalistiek en communicatie, is Annemarie’s passie om naar mensen te luisteren over wat hen motiveert, wie ze in wezen zijn, en dus waar ze het meest effectief zullen zijn. Annemarie is lid van het LEAD – Leading Executives Advancing Diversity – Network en schreef een boek genaamd “De smaak van macht”, waarvoor ze vijf voormalige premiers van Nederland interviewde.

 

Annemarie heeft een masterdiploma in de rechten van de Universiteit Utrecht en een postdoctorale graad van de Rijksuniversiteit Groningen, evenals certificaten van de University of Sydney en James Madison University (VS). Annemarie studeerde aan de East China University of Political Science and Law (ECUPL).